GENÇLİK GERÇEKTEN DE GELECEĞİMİZ!

 

Bild-6-Titel-210x126Bild-1-300x200

 GANİME GÜLMEZ

 

 

 

 

 

 

 
Sürgünde, uzaklarda olanları sadece izlemek, ya da burada bir festival havasında geçen yürüyüşlerde-panellerde bulunmak; bizi hep geçmişe götürüp, çokça içimizi sızlatır sanırım! Gençliğimizin kıvılcımlarını da özleriz yanı sıra, buradaki gençlerde görememekten hayıflanırız!

Gençleri çokça beğenmemeye başladık; “uyuşturuldular, aptallaştırıldılar, hiç reaksiyonları yok” kelimeleri dilimizden düşmüyor. Oysa onlar her zaman yeninin-değişimin habercisi, geleceğin kucaklayanı olacaklar. Bu bilimsel bir gerçeklik; “Gençlik Gelecektir” sözü bir maya!

Bugün gençler çok ilginç şeyler ürettiler Almanya topraklarında! Tıpkı Gezi’deki gençler gibi, şaşırttılar hepimizi!!! Yaşlı Almanlar’a sordum; “Burada daha önce böyle birşey yaşadınız mı?” diye. “Yok, biz de ilk kez yaşıyoruz” dediler.

Almanya’nın her şehrinde PEGİDA’ya karşı; CDU’sundan SPD’sine, Hristiyan-İslam Vakıfları’na varan bir birliktelikle gerçekleştirilen yürüşüyler, mitingler oldu.

Giessen şehrinde de, buna alternatif bir “ANTİFA PLATFORMU” oluşturuldu. Ve bugün 25 Ocak’ta Giessen’e gelecek olan PEGİDA aktivistlerine çok güzel bir “hoşgeldin” denildi.

Tren İstasyonu’nun önüne kurulan sahneye, bu sefer tersten; iktidarda olan partiler kendilerini davet ettirdiler!

Sahnede bütün sesler vardı; Rojava’dan Kobane’ye, silah ticaretinden işsizliğe, ırkçılığa karşı duruşun anlamından faşizme karşı nasıl omuzomuza yürünebileceğine…

25 kadar PEGİDA aktivisti ise İstasyon’un önünde; “Gemeinsam in die Zukunft”-Geleceğe, hep birlikte- pankartı açarak konuşma yapmak istedi. Gençlerse; “Einsam in di Zukunft”-yapayalnız geleceğe- diye karşılık verdiler onlara. Yüzlerce polis, helikopterler, onlara eşlik ettiler! 600 kadar katılım gerçekleşen miting alanındaki gençler-sayıları 300’ü aşkın-, İstasyon’un önünde uzanan merdivenlere diziliverdiler.

PEGİDA konuşmacısı ağzını açar açmaz, “ağzını kapat, kendini komik hale düşürme” diye slogan atmaya başladılar. Konuşmacı “Wir sind Volk”-biz halkız- der demez, gençler “Wir sind Völker”-biz halklarız- diye slogan atmaya başladılar. 25 kadar PEGİDA aktivisti koca meydanın ortasında-polis koruması altında- yapayalnız, etrafları yüzlerce genç tarafından sarılı kalakaldılar. Önde ise sahne programı planlandığı gibi devam etti.

Saksafon çalan gençler, PEGİDA konuşmacısı her ağzını açtığında, herkesi kahkahalara boğacak ses tonları çıkararak, konuşmacıya akortsuz bir müzikle eşlik etti. “Müziğin ulusu yoktur” diye bağırmaya başladı gençler. “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” sloganını, “Yaşasın Antinasyonal Dayanışma”ya çevirdiler.

1 saati aşkın süren bu çığlıklar altında tek kelimeleri dahi-hem de konforlu mikrofonlarla- duyulamayan PEGİDA aktivistleri, gözümüzün önünde arabalarına binip alanı terkettiler. Gençler; “Giessen’e bir daha gelmeyi bile denemeyin, burada size yer yok” diye bağırmaya başladılar.

Gençlerin gözlerindeki ışık, ırkçılığa-faşizme-her türden gericiliğe karşı duruşlarındaki dirilik; yürekleri dışarıya fırlayarak bağırışları hepimizin yüreklerinde çiçekler açtırdı. Umut oldular bize!

GENÇLER GERÇEKTEN DE GELECEĞİMİZ!
BUNU BU TOPRAKLARDA GÖREBİLMENİN COŞKUSUYLA!

522 kez okundu.

Check Also

Sürgünde kaybedişimizin 40. yılında YILMAZ GÜNEY`i bir kez daha saygıyla anıyoruz!

Avrupa Sürgünler Meclisi ( ASM ) olarak geçtiğimiz yıl  9 Eylül 2023 Cumartesi günü Paris`te …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir