ASM YÜRÜTME TOPLANTISI YAPILDI

 

 

ASM-logo1-423x300

– ASM Yürütme Kurulu ve Yayın Grubu toplantısı 21 Mayıs günü Frankfurt’ta yapıldı.

– 22 Mayıs günü Türkiye’yi ziyaret ediyor. Konuyla ilgili ASM olarak Almanca bir açıklama yapıldı. Bu ziyaretin sonuçlarıyla ilgili olarak iki ülkenin ortak açıklama yapması bekleniyor. Gerekirse bu konuda da yeni bir basın açıklaması yapılmasına karar verildi.

– Toplantıda HDK-A bileşiminde yer alınması ve ASM’nin amaçları çerçevesinde yer alan faaliyetlere katılınması kararlaştırıldı.

– Türkçe ve Almanca basın açıklamaların daha geniş ve etkin dağıtılabilmesi için neler yapılabileceği hakkında tartışıldı. Açıklamalar sosyal medyadaki değişik yerlerde yer almasına karşın bunun yeterli olmadığı konusunda görüş birliğine varıldı.

– Uluslararası Yakalama Emri (İnterpoll aramaları) ve Almanya Ceza Yasası’nın 129 a/b maddeleri konusunda ilişki içinde bulunduğumuz avukat arkadaşların konuyla ilgili İngilizce veya Almanca olarak örnekleri de içeren bir açıklama hazırlamaları gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı. ASM bu konuda sürekli açıklama yapmasına rağmen bu açıklamalar uzman arkadaşların yapacağı bir açıklamanın yerini tutmuyor.  

– Mülteci örgütleriyle birlikte ortak bir konferans yapılması konusu konuşuldu. Konuyla ilgili öncelikle bilgi toplanacak…

 

ASM Yürütme Kurulu

108 kez okundu.

Check Also

Sürgünde kaybedişimizin 40. yılında YILMAZ GÜNEY`i bir kez daha saygıyla anıyoruz!

Avrupa Sürgünler Meclisi ( ASM ) olarak geçtiğimiz yıl  9 Eylül 2023 Cumartesi günü Paris`te …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir