SÜRGÜNDE BİR YÜREK DAHA SUSTU!

safe_image

KÖLN : Hapisten çıktıktan sonra 1988 yılında sürgüne gitmek zorunda kalan Gökhan Harmandalıoğlu 33 yıllık sürgün hayatının ardından Köln‘de hayatını kaybetti. 20 Mart günü cenazesi Türkiye’de vasiyeti üzerine annesinin mezarı yanında toprağa verilirken, Köln’de 50 kişinin katıldığı bir anma toplantısı yapıldı.

Toplantıda hayat arkadaşının kısa konuşmasının ardından söz alan Enver Toksoy, Gökhan’ın 12 Eylül’den sonra gözaltına alındığında işkenceciler karşısındaki yaklaşık 100 gün süren büyük direnişini anlattı. Örgütünden ayrıldığı için Gökhan’a karşı açılan değersizleştirme kampanyasını ve kadir bilmezliği kınadı.

Ardından söz alan Atilla Keskin, Gökhan ile birlikte merkez düzeyde yer aldıkları örgütte ve 12 Eylül sonrasındaki gözaltındaki anılarını paylaştı.

Toplantıya Avrupa Sürgünler Meclisi‘ni temsilen katılan Engin Erkiner, Gökhan Harmandalıoğlu’nun az görülen “yaratıcı sürgünlük” kategorisine girmesinden söz etti. Çok sayıda sürgünün aksine onun da politik biyografisinin Türkiye’den ayrılmasıyla sona ermediğini, Türkiye’de iken yaptıklarıyla idare etmeyi tercih etmediğini ve sürgünde ürettiğini belirtti.

Gökhan Harmandalıoğlu kitaplarının yanı sıra gazetelerde makaleler yazmış ve önemli dökümanter filmler hazırlamıştı.

Sürgünde de yaratmayı sürdürmüştü.

Toplantı pandemi şartları nedeniyle bir saat sürdü

118 kez okundu.

Check Also

Sürgünde kaybedişimizin 40. yılında YILMAZ GÜNEY`i bir kez daha saygıyla anıyoruz!

Avrupa Sürgünler Meclisi ( ASM ) olarak geçtiğimiz yıl  9 Eylül 2023 Cumartesi günü Paris`te …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir