Sevgili Elbistanlılar, sevgili sürgün yoldaşlarımız,

medya

Sevgili Elbistanlılar, sevgili sürgün yoldaşlarımız,

Doğduğu toprakları terk etmek zorunda bırakılmış ve bugün Avrupa’nın 20’ye yakın ülkesinde yaşayan onbinlerce Türkiyeli ve Kürdistanlı sürgün yaşıyor. Neden peki? Çünkü onlar insan olmalarından kaynaklı haklarını Türkiye’de kulanmak istidikleri için tehlikeli bulundular ve Avrupa’ya sürüldüler.
Farklı bir ulusal kimliğe veya bir inanç grupuna ait olmak kabul edilmedi. Bunda direnenler ise Türk devletinin faşizan politikalarının hedefi oldular. Evleri, köyleri yakıldı. Bununla da yetinilmedi; faşizan baskı ve onun  beslediği ayrımcılık yaşamın her alanında, mahalelerinde, işyerlerinde, okullarda onları baskılandırdı. İnsanların doğup büyüdüğü topraklar onlara dar edildi.
Bugün Avrupa’da onbinlerce Alevi, Ezidi, Süryani, Ermeni ve Kürt ülkelerinden uzakta acılı bir sürgün yaşamı sürmektedir. Buradayız,  ama duygularımız ve özlemlerimiz orada, o doğup büyüdüğümüz toprakları arıyor.
Bu nereye kadar sürecek, daha ne kadar bu ızdırabı yaşayacağız. Doğup  büyüdüğümüz topralarımızdan bizi sürenler, orada bizim haklarımız ve topraklarımız üzerine oturuyorlar.
Avrupa Sürgünler Platformu bütün sürgünlerin haklarının mücadelesini vermek için kuruldu. Düşünceleri, inançları ve siyasal düşüncelerini nedeniyle sürgün edilmiş bütün sürgünleri bir çatı altında toplama mücadelesi verecek. Türk devletinin Osmanlıdan bu yana bir gelenek halinde uyguladığı sürgün politikasinin önüne geçmek için örgütlenmek ve haksızlığa karşı çıkmak zorundayız.
Avpura Sürgünler Platformu bu konuda sizinle ortak mücadele vermek istiyor. Elbistan sürgünüleri ve sorunları üzerine ortak çalışmalar yapabiliriz. Hiçbir insan sürgün edilemez. İnsanlar bütün haklariyle doğdukları topraklarda  yaşama hakkına sahiptir.
Bu türden etkinliklerinize büyük değer biçiyoruz. Sizleri sıcak devrimci ve dayanışmacı duygularımızla selamlıyoruz. Haklarınız  için verdiğiniz mücadelede sizlerin yanınızda olduğunuzu belirtemkten büyük onur duyuyoruz. Avrupa Sürgünler Platformu her alanda her konuda sizin yanınızda olacaktır.
Yolunuz açık olsun.

Devrimci selamlarımızı iletiyoruz.

10.03.2013

Avrupa Sürgünler Platformu Yürütme Kurulu.

435 kez okundu.

Check Also

Avrupa Sürgünler Meclisi ( ASM ) 7. Olağan Kongresine DAVET!

Avrupa Sürgünler Meclisi ( ASM ) 7. Olağan Kongresini 16 Mart 2024 tarihinde Mannheim`de gerçekleştirecektir. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir