ÖLÜM BİZİM İÇİN DEĞİL

ENVER TOKSOY

BİR KİTAP

351237

12 eylül dönemini ele alan bir çok kitap  yayınlandı.  Ama bu kitabın farkı   yazar  Bektaş Karakaya’nın    hem tanık, hem yaşayan, aynı zamanda genç kuşakların öğrenmesine  fırsat sunan  objektif, net bir anlayışla ele alıp, akıcı bir dille  dönemi  anlatmasıdır.

12 eylül öncesi, devrimin  yükselme dönemi, o zaman ki örgütlenme,mücadele yöntemleri,  idolojik  durumlurı,  diğer yandan  coşkuları,inançları, fedakarlıkları akıcı bir dille değerlendirmiş.

12 eylülden sonraki  yenilgi yılları, gericilik yılları, mücadeleden vazgeçme,  teslimiyet  ihanetin  verdiği zararlar, aynı zaman içinde idamlar,  işkencehanelerdeki, zindanlardaki  direnişler, ölüm oruçlarıyla seve seve ölüme  gidenler. Faşizmin tüm  zorbalıklarına karşı, mücadelede çelikleşerek oluşan devrimci kişilikler  anlatılmış.Karanlığı  yırtıp umutsuzluğa, yılgınlığa darbe vurun anlayışı, onurlu yaşamın devrimci değerlerini, öne  çıkararak   geleceğin üzerinde yükseleceği anlayışı, güzel bir dille  sunmuştur.

Cezaevinden firar,özgürlüğe  kaçış, ölümle kol kola, yeniden mücadeleyi  yükseltmek, Bektaş Karakayanın  sürükleyici  güzel anılarıyla,zenginleştirdiği kitap muhakkak okunmalıdır. 

Keşke  yazar  o dönemi  devrime  zarar veren  anlayışları  tasfiyeci anlayışları,yapı kaygısı olmadan  derinlemesine ele alıp, bu dönemin  olumsuzluklarına  parmak basıp, irdeleyebilseydi.Devrim mücadelesindeki isimsiz kahramanların, sıradışı bir yaşamından, bazı kesitlerin ele alınması    ayrı bir  anlam  yüklemektedir…..

703 kez okundu.

Check Also

„Exil und Frauen“ – Engin Erkiner

Die Broschüre „Exil und Frauen“ wurde von Engin Erkiner  veröffentlicht. Wir danken Engin Erkiner für …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir