Merkel ile Erdoğan’ın basın toplantısında gerginlik

‘Gazetecilere özgürlük’ yazılı tişört giyip fotoğraf çekmek isteyen gazeteci polis tarafından salondan çıkarıldı.

resized_cfbb0-ead2a38120180928t115045z_139497000_rc1145350e90_rtrmadp_3_germanyturkeymerkelerdogan adil-2


ARTI GERÇEK – Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Almanya şansölyesi Angela Merkel’in 30 dakika geç başlayan basın toplantısında bir gazeteci salon dışına çıkarıldı.

‘Gazetecilere özgürlük’ yazılı tişört giyerek basın toplantısına katılan Avrupa Postası Genel Yayın Yönetmeni Adil Yiğit, fotoğtaf çekmek isteyince polis tarafından salondan çıkarıldı.

Alman polisinin bir müddet gözaltında tuttuğu gazeteci Adil Yiğit’i daha sonra serbest bırakırken Yiğit’e Alman polisinden önce Türk polislerinin müdahalede bulunmak istediği bildirildi. Ancak Alman polisinin buna müsade etmediği ve Yiğit’i salondan çıkarırkenona  “Gözümüz üzerinizdeydi” dediği ifade edildi.

Gazeteci Adil Yiğit’in fotoğraf çekerken basın toplantısından çıkarılması salonda bulunan diğer gazetecilerin de tepkisini çekti.

Gazetecilere Özgürlük yazılı tişört giyen gazeteci Adil Yiğit “Yıllardır Türkiye’de gazetecileri hapsediyorlar; meslektaşlarımla dayanışmak istedim. Erdoğan ve ordusu bunu görsün istedim.” dedi.

TUTUKLU GAZETECİLERİN FOTOĞRAFI BULUNAN PULLAR BASTIRMIŞTI

Daha önce Almanya Posta İşletme Merkezi’nden onay alarak üzerlerinde Türkiye’de tutuklu gazetecilerin fotoğraflarının bulunduğu pullar bastıran Adil Yiğit, bu pulların kullanıldığı mektupları tutuklu gazetecilere göndermek için de çalışmalar yürütmüştü.

Adil Yiğit’in öncülüğünde yürütülen kampanyada tutuklu gazetecilerin fotoğraflarının bulunduğu pulların basılı olduğu mektuplar tutuklu gazetecilere verilmemişti.

Not Artı gerçek haberden alınmıştır.

94 kez okundu.

Check Also

Başsağlığı: YAŞAR ÖZKAN SÜRGÜNDE HAYATINI KAYBETTİ

44 yıldır sürgün yaşadığı Paris’te hayatını kaybeden Yaşar Özkan` (Mustafa) ın ailesine, yakınlarına , dostlarına …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir